ESTHER VEREECKE

OVER ESTHER

Esther Vereecke is een duivenliefhebster uit Beerzel, Putte, die begonnen is met de duivensport in 2008. Ze begon op de vitesse en ging later over naar de halve fond en kleine fond, waar ze succesvol was. Haar focus ligt momenteel op het weduwduivinnenspel en het spelen van jonge duiven op nationale vluchten.

Bij het verzorgen van de duiven wordt Esther geholpen door haar echtgenoot Patrick, terwijl het hele gezin geniet van de duivensport. Zelfs hun hond Lena houdt van de jonge duiven en houdt ze in de gaten.

Esther hecht veel belang aan het ‘feel good’ gevoel van haar duiven en zorgt voor een ontspannen omgeving om stress te verminderen. Ze oefent haar jonge duiven veel en zorgt voor een goede gewenning aan de mand en het vervoer in de auto. Ook wordt er regelmatig medisch onderzoek gevraagd en ingegrepen indien nodig.

Op het kweekhok wordt voortdurend gezocht naar nieuw bloed en betere koppelingen. Esther heeft ook de ambitie om deel te nemen aan buitenlandse loftraces met haar bevriende liefhebber Hugo Moris. Al met al is Esther Vereecke een toegewijde en gepassioneerde duivenliefhebster die veel aandacht besteedt aan haar duiven en hun welzijn.