Bron : De Duif

2de snelste duif op 15141 duiven , provincie Antwerpen , dit wel bij de jonge duiven en niet zoals in de titel oude /jaarse. Bron : Duivenspel.be

Bron : Duivenspel.be (Blikvangers)

Bron : Duivenspel.be

2de Provinciaal La Chatre

Met Little Ebba

Op onderstaande link vinden jullie een reportage op de website Amazing Wings over de 2de Plaatse provinciaal Antwerpen op La Chatre :

 

https://amazing-wings.com/en/esther-vereecke-gewinnt-2-provinzial-alttauben-von-la-chartre-536-km/

 

PIPA-ranking: Beste jaarse duif op de Belgische nationale vluchten - 2 prijzen (Bron : www.pipa.be) 20ste plaats

P-Bay

Reportage op facebook op de veilingsite P-Bay op onderstaande link :

 

https://www.facebook.com/pbay.pigeons

Amazing Wings

Esther met de 6204164/20

Reportage op de website van Amazing WIngs op onderstaande link :

https://translate.google.com/translate?hl=nl&sl=de&u=https://amazing-wings.com/&prev=search&pto=aue

Na het klikken op deze link kom je eerst bij een foto van Kenny Hollanders, klik dan op "VERDER LEZEN"

 

Reportage op Amazing Wings via facebook op onderstaande link over 12de nationaal op Chateauroux.

Foto en pedigree van deze duif tevens te bekijken bij foto's (Miss Jane Marple)

https://www.facebook.com/amazingwingspigeons

Artikel Esther Vereecke

Bron : Artikel in Racing Pigeon Digest (America's number one publication in the sport , july 2018)
Klik op bestand downloaden om artikel te bekijken

Bron : De Duif 16/08/2017

Bron : De Duif 29/06/2016

bron : De Duif 18/05/16

KOMKOM 18/08/2015

En zo snuffelen we af en toe wel eens links en rechts door uitslagen. Eén van onze favorieten is al een eind Esther Vereecke. Tot vorig jaar woonde ze nog achter het nonnenklooster in Onze Lieve Vrouw Waver. Maar ze wou meer ademruimte. Nog meer naar het boerenland van "den buiten". Ze trok naar Beerzel. Met haar hele hebben en houden. Man, inboedel en duiven... Hoe langer, hoe meer blijkt ze als buurmeisje van Frans Lodewijckx (ook goed bezig op hoge leeftijd) haar draai in Beerzel gevonden te hebben. Twaalf prijzen van zestien jonge duiven op Argenton toch... Dat zijn schone dingen voor de mensen. Niet dat we Vereecke heel goed kennen maar ze lijkt ons wel een echt "bijterje". Een madame met doelen, denken we dan. Stapvoets en elk seizoen een beetje hoger en beter. Ik verdenk ze ervan dat ze haar duiven op de duur zelfs zou leren lezen en schrijven als dat zou kunnen. Sport, hobby, plezier en het "boerenland". Het leven kan nog schoon zijn toch... (18-8-2015)

Bron: De duif, 1/7/2015

Reportage op het RTV nieuws op 16/02/2014

De reportage is niet meer te bekijken

Bron : GVA 16/08/2013

Bron : De Duif 01/08/2013

Bron :www.komkom.be

Jonge dame uit Onze Lieve Vrouw Waver laat haar tanden zien op Bourges...

Ze klokt één jaarling en drie jonge duiven binnen de vijf minuten. En nog vroege vogels ook...

Zeg niet te gauw 't is weer een vrouw!

 

ESTHER VEREECKE ROLT IN

MECHELEN HEEL DE

ZUIDERBOND OP!

 

Echt waar. Ik heb al heel mijn deugdelijke leven last van uniformen. Een postbode totdaar. Een kaartjesknipper of een treinbestuurder? Ik moet ze niet... Kijk maar naar Santiago de Compostella. Tachtig mensen om zeep. Tweehonderd per uur. En nog fier zijn ook... Om nog te zwijgen van politiemensen. Blauw op straat. Ik ga een blokje om. Een bananenschil is al gauw goed voor vijftig euro GAS-boete. En éénenvijftig per uur kost een mens op bepaalde plekken zowaar het dubbele. De enige politieman waarmee ik ooit jenever heb mee gedronken was onze oude "champetter". Hij kwam bij ons varkens slachten na zijn uren. In het zwart en zonder uniform... Heel lekkere pensen en kotteletten die vandaag nergens nog te vinden zijn.

Conclusie: zondag laatst... Ik sta en zit richting Bourges te kijken. In het zomerhuisje bij Jos en Jules Engels in Putte. Iets na twee. Bourges is bezig en onderweg. En dan gaan van alle kanten de mobiele telefoons rinkelen. Hier "gepakt", daar "gepakt"... Bellen is heel populair in duivenland. In Onze Lieve Vrouw Waver beginnen ze op negen. 14.09 u horen we. Dan twee op 12 en nog ééntje op 14... Haar op "den hond". Vroege vogels moeten dat zijn... Waver en Putte: het is maar een habbekrats uit mekaar. Eén keer goed gas geven en zonder snelheidsovertreding ben je er in vier minuten. Laag gevlogen... Wie is dat in Waver, zeg je? Een vrouw zeg je? Wel ja, ze woont pal achter het nonnenklooster en rechts ligt het kerkhof. Esther Vereecke. Awel, dat is ze... Ze moet een jaar of dertig zijn. En zot van dieren en duiven... Eén avond later: we zijn ze gaan zoeken, die mevrouw uit Onze Lieve Vrouw Waver. Het zal toch wel kloppen zeker? Het klopte als een bus... Twee jaarlingen mee. Recht in de roos. Twee op twee. Zuiderbond Mechelen, jonge duiven. Eerste, tweede en derde prijs. Inderdaad geklokt om 9, 12 en 14 minuten na twee. Veertien jonge duiven mee. Een uitslag als een huis. Iedereen weggeveegd. Nationaal en provinciaal heel knap tussen de mensen.

Esther Vereecke, potverdekke. Neen, ze zit niet op "nen buro". Ze werkt bij de "police". Ik denk hier in de streek ergens? En als ze niet van dienst is, zit ze op haar duivenkot. Een kind met veel ambitie. En verder geen verkeerd woord neen! Lief madammeke, al zeg is het zelf. Zo is het zondag gegaan. Esther Vereecke: zeg niet te gauw 't is weer een vrouw. Zal ik er ooit een bruine boterham met een schel kaas mee gaan eten. En tegelijk een Diesterse Bruine drinken. Een politievrouw die met duiven speelt... Neen, zo'n moeilijk mens zal het dan wel niet zijn zeker? Liefde voor sport en duiven is toch ook liefde voor mensen doorgaans? Kan niet anders. Hoe ook, het mens verdient een klapzoen op haar wang. Wie op Bourges nationaal de Mechelse Zuiderbond compleet op een hoopje speelt... Daar zit muziek in. En als we nog eens in het nonnenklooster van Waver komen, gaan we zeker eens over het hek loeren. Of we daar niet ergens een duivenkot zien staan. Dat van Esther Vereecke. De revelatie van Bourges! (29-7-2013)

Artikel Gazet van Antwerpen 29-07-13

Opmerkingen

05.03.2015 21:12

Esther

Hallo Peter,
Sorry voor mijn laattijdige antwoord! Bedankt voor je leuke reactie! Jij ook veel succes in het nieuwe seizoen! groetjes Esther

22.02.2015 12:04

Peter Theunis

Hoi Esther mooie site we hebben gisteren nog even gesproken op de duif uitreiking succes in 2015.

Gr Peter (www.embregts-theunis.com)