17. apr, 2022

Seizoen komt stilaan op gang

Ook hier op mijn hokken komt het nieuwe duivenseizoen stilaan op gang.  Weer een nieuw avontuur en dat is het ook echt!  Voor de allereerste keer een ploegje jaarse weduwnaars.  Een heel ander spel dan het duivinnenspel!  Naar mijn gevoel moeilijker en ik lijk het minder goed in de hand te hebben als mijn ploeg "meisjes".  Maar ja, die duivertjes zullen meer hun willetje hebben zeker en ja...13 alfamannetjes in de hand houden, dat is niet eenvoudig.  Ik had het niet verwacht, maar duivers zijn supergevoelig voor alles wat er gaande is op en rond het hok.   Ze zitten op het warmste gedeelte van het hok.  Het zonnetje kan alles goed opwarmen.  Mijn moeder heeft haar naaimachine al bovengehaald om de vensters te voorzien van een groot gordijn.  Het licht komt nog op de hokken, maar rondvliegende duiven zien ze niet meer... ze kunnen nu rusten en ja...nog eens rusten want dat ik blijkbaar belangrijk voor weduwnaars.   Ik zie het als een uitdaging, een proefproject maar zal nog veel moeten leren.  De weduwnaars blijven op de halve fond, terwijl de weduwduivinnen verdertrainen voor de nationale vluchten op de grote halve fond. 

Weduwnaars té veel gaan opleren lijkt me geen goed plan, maar ik probeer een balans te vinden.  Ik heb ze nu enkele keren weggebracht zodat ze bij thuiskomst leren dat hun duivin zit te wachten... binnenkort meer nieuws over hun prestaties!

Het kweken loopt zo stilaan op zijn einde.  De jongkies die nu in de nestjes liggen bij de kwekers zijn voor bons en om deel te nemen aan de one loft races in Thailand.