25. dec, 2020

De wintermaanden en kweken

Het koppelen van de duiven is een feit... de eerste eitjes liggen in de nesten. Dit net met het begin van de astronomische winter..de zuidpool baadt de hele dat in de zon, terwijl het op de noordpool constant nacht is.  21 december, de kortste dag op het noordelijk halfrond.  Het kan nu alleen maar beter gaan, meer lict, minder beperkingen en ja, hopelijk kunnen we toch een mooi duivenseizoen hebben.

Zowel bij de kwekers als bij de vliegduiven liggen er nu eitjes in de nesten.  Da's heel fijn, maar toch een raar gevoel omdat ik later gekoppeld heb dan alle andere jaren.   Het voelt een beetje raar omdat er normaal met kerstmis al jongen begonnen te kippen, maar ja... proberen toch! 

Weinig werk op de hokken en ook wat meer tijd om tussen de duiven door te brengen en eens rond te kijken: sommigen bouwen een soort 'arendsnest' met veel stro en anderen lijken er totaal geen interesse of verstand van te hebben. Ik  zie het toch graag, zo'n nestbouwers!  Karakters verschillen net als bij de mensen...sommigen zijn teder voor hun partner en laten hun de aandacht en de 'liefdeszoentjes' van hun duivin welgevallen...anderen zitten op de grond van de ren wat rond te wandelen als hun duivin aan het broeden is en nog anderen zitten met 2 op de eitjes, wat ik bijzonder mooi vind om naar te kijken!  Een beetje meer 'emo' in blog mag toch met kerstmis. 

De 'never-ending' veilingen zullen nu ook meer bezoekers hebben denk ik zo...toch altijd fijn om eens naar te kijken en ja wat rondkijken en snuisteren, zoals op een échte markt of zelfs zoals shopen bij Zalando je een voldaan windowshoppping gevoel kan geven!